Как се приготвя лазаня с кайма

Лазанята с кайма е типично италианско ястие. Най-добре се получава ако се използват прясно приготвени кори, телешка кайма, сирене моцарела и сос бешамел с пармезан и индийско орехче. Най-известната рецепта за лазаня с кайма е лазаня Болонезе. За приготвянето първо се сотира каймата, заедно с лук, чесън, моркови и други зеленчуци. Щом се запържи се добавя бульон, доматен сос и подправки и се задушава докато омекне. След това в тава се подреждат слоеве от предварително сварени кори, месна плънка и сирене. Запича се във фурна и малко преди да е готова се залива със сос, който се готви още десетина минути.

Рецепти за лазаня с кайма

12 резултата

Рецепта Най-вкусната домашна лазаня Болонезе с готови кори, кайма, канела, домати, кашкавал и сос бешамел

Най-вкусната домашна лазаня Болонезе с готови кори, кайма, канела, домати, кашкавал и сос бешамел

Щом сосоът Болонезе е готов, корите за лазаня започват да се подреждат на дъното на правоъгълна тава и щом покрият дъното, се заливат със сос Болонезе....Щом омекнат, се добавя каймата и се разбърква, докато и тя се позлати и стане на трохи.
Рецепта Лесна лазаня с кайма и сирене Фета

Лесна лазаня с кайма и сирене Фета

В правоъгълна тава се подреждат кори за лазаня и плънка от кайма и тази последователност се запазва до изчерпване на продуктите....Лазанята се поръсва с настъргано сирене Чедър и се пече около 40-50 минути при 190 градуса.
Рецепта Лазаня с кайма, бекон, домати, прясно мляко, цвекло и сирене Фета и сос бешамел

Лазаня с кайма, бекон, домати, прясно мляко, цвекло и сирене Фета и сос бешамел

Този ред се спазва до изчерпване на приодуктите, като лазанята трябва да се завърши със сол Бешамел....Щом зеленчуците омекнат, се добавя каймата и се пържи, докато се раздроби на трохи.
Рецепта Печени спагети в касерола на фурна с кайма, домати и чедър

Печени спагети в касерола на фурна с кайма, домати и чедър

Отцеждат се, измиват се със студена вода и се оставят, докато се приготви сосът....В голям тиган се запържва каймата....Сервира се, нарязано на квадратни порции, подобно на лазаня.
Още