Маринована солена риба паламуд в буркан с морска сол, лимон, бахар, оцет и олио за зимата

Маринована солена риба паламуд в буркан с морска сол, лимон, бахар, оцет и олио за зимата - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Паламудите се почистват много добре. Отрязват се главите, перките и опашките. Коремната кухина се почиства и рибата се измива под студена течаща вода.

Оставя се за 2 часа в леген или голям съд със студена вода. След това се изважда и се оставя да се подсуши върху кърпа или кухненска хартия за още 1 час.

Паламудът се нарязва на шайби с дебелина 2 см. В голям съд се слага дебел слой морска сол - около 2 сантиметра. Върху нея се подреждат шайбите риба. След това отново се слага пласт морска сол и ред риба. По този начин се реди, докато свърши рибата. Съдът се затваря и се оставя в хладилник за 24 часа.

След това рибата се изважда и се измива със студена вода. Шайбите паламуд се оставят да се отцедят върху кухненска хартия. Морската сол от съда се маха и рибата се слага вътре. Залива се с оцет и се оставя така за поне 2 часа в хладилник. Отново се отцежда и се подсушава.

Олиото се загрява. Когато загрее достатъчно, съдът се сваля котлона и в олиото се слагат дафинови листа, черен пипер и бахар. Оставя се сместа да се охлади напълно.

В буркани се разпределят шайбите паламуд. Във всеки буркан се слагат около 10 зърна черен пипер, 2 зърна бахар, 2 дафинови листа и резенчета лимон. Налива се олио, така че рибата да бъде покрита с мазнина.

По този начин се нареждат бурканите, до изчерпване на продуктите. Рибата трябва да се нареди по такъв начин, че да бъде покрита с олио навсякъде и вътре в бурканите да няма въздушни мехурчета.

Бурканите се затварят и се прибират в хладилник за около 3-4 дни.

Време за приготвяне:

40 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 125 г
Калории 168 кал
Въглехидрати 0 г 0%
Мазнини 7 г 40%
Белтъчини 24 г 61%
Холестерол 75 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи: