Телешки джолан с кост в собствен сос с червени вино, доматено пюре, кетчуп и горчица в Делимано Мултикукър

Телешки джолан с кост в собствен сос с червени вино, доматено пюре, кетчуп и горчица в Делимано Мултикукър - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Телешките джолани (1 кг) е най-добре да са с кост, тъй като костният мозък е важна част от тази рецепта и се използва за сгъстяване на соса.

Телешките джолани се мариноват в прясното мляко (400 мл.) и ракията (100 мл.) за няколко часа в хладилник, а най-добре - за цяла нощ.

След това джоланите се поставят в купата на Делимано Мултикукър 50 в 1 и се заливат с 200 мл от маринатата. Уредът се включва на режим Stew за час и половина.

След това джоланите се изваждат и се нарязват на слайсове. Към бульона, останал в купата на Мултикукър се добавят червеното вино (200 мл.), доматеното пюре (1 с.л.), кетчупът (1 с.л.), горчицата (1 с.л.), черен пипер и сол на вкус, а също и костният мозък от костите на джоланите. В купа се разбиват водата (4 с.л.), олиото (4 с.л.) и брашното (2 с.л.) до получаване на каша, която също се добавя в купата на уреда.

Мултифункционален уред за готвене Мултикукър на Делимано се включва на режим Custom на 130 градуса за 10 минути. След 3-4 минути сосът започва да къкри и да се сгъстява. Разбърква се и тогава се добавят и слайсовете месо. Готви се до изтичане на времето, а след това се сервира горещо и поръсено с колелца пресен лук (1 стрък).

Време за приготвяне:

100 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 456 г
Калории 533 кал
Въглехидрати 12 г 14%
Мазнини 18 г 36%
Белтъчини 57 г 51%
Холестерол 209 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи: