Печена домашна наденица от телешко и свинско месо на фурна

Печена домашна наденица от телешко и свинско месо на фурна - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Двата вида месо се смилат (можете да ги смелите и на витрината на Супермаркет CBA) и се смесват с подправките. След като сместа е овкусена, се оставя за един ден да поеме ароматите на подправките. Важно е свинското месо да е шарено, за да има мазнина, която да направи надениците по-меки.

Свинските черва се измиват и в тях се поставя месото, като се внимава червата да останат цели. Завръзват се в краищата. След това се поставят в суха тава във фурната заедно с нарязани картофи. Пекат се за 45 минути при 180 градуса без мазнина, защото те самите пускат достатъчно в тавата, така че и картофите да се напоят. По средата на печенето се обръщат, за да се зачервят от двете страни. Сервират се със свежа салата според сезона.

По желание надениците се сушат. Най-добре е това да се случва на сухо, проветриво и хладно място. След 2-3 дни надениците се "масажират", за да се наместят. Този процес трае около две седмици, а след това надениците се оставят да се сушат за още две седмици.

Рецептата е част от кулинарната рубрика "Какво да сготвя довечера?" на Супермаркети CBA и е създадена с продукти, закупени от техните магазини.

Време за приготвяне:

60 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 278 г
Калории 624 кал
Въглехидрати 5 г 4%
Мазнини 45 г 67%
Белтъчини 46 г 31%
Холестерол 222 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи: