Бутер кифлички с пълнеж от стафиди и нишестен крем

Бутер кифлички с пълнеж от стафиди и нишестен крем - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Водата и маята се разбъркват с 1 лъжица захар. След около 5 минути се добавя брашното и се разбърква с ръце. След това се слага нарязаното масло и тестото се меси, докато се събере. Слага се на плота и се меси с ръце, като се приплъзва и се разтегля. Събира се и отново се разтегля.

Когато стане гладко, се хваща от едната страна и се удря в плота. По този начин се месо около 10 минути. Оформя се на топка и се оставя за 1 час да втаса.

След това се оформя на дебел правоъгълник. Двете страни се сгъват към средата и се прехлупват, за да се оформи като кубче. Отново се оформя на правоъгълник и след това – на дебело руло. Завива се с хартия за печене и се оставя за 40 минути в хладилник.

Маслото за омесването се разточва, докато се оформи като плочка. Оставя се да стегне в хладилника.

Приготвя се кремът, като захарта, жълтъците и ванилията се разбъркват. Прясното мляко се загрява. На тънка струя се добавят жълтъците. Кремът се загрява на котлона, като се бърка, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се добавя на части маслото. Разбърква се, докато се разтопи напълно. След това се прехвърля в друг съд и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се да изстине.

Охладеното тесто се разгъва и в средата се слага плочката масло. Загръща се с тесто и се разточва леко с точилката, докато удвои големината си по дължина. Дългите страни се прихлупват към средата, след това още веднъж се прехлупват и се оформя правоъгълник. Разточва се с точилката и се завива в хартията. Оставя се за 40 минути в хладилника.

След това тестото отново се разточва по указания по-горе начин и тази процедура се повтаря около 4-5 пъти.

Охладеният крем се разбива с миксер. Тестото се разгъва и се намазва с крема. Поръсва се със стафиди и се навива на руло. Нарязва се на парчета и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

Кифличките се покриват с фолио и се оставят за 1 вечер в хладилника. След това се намазват с разбито яйце и се пекат около 15 минути в загрята фурна на 200 градуса.

Време за приготвяне:

60 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 230 г
Калории 752 кал
Въглехидрати 84 г 44%
Мазнини 43 г 51%
Белтъчини 11 г 6%
Холестерол 191 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи: