Френски слепени сладки лимонов макарон

Френски слепени сладки лимонов макарон - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Първо се приготвя пълнежът, като белият шоколад се нарязва на малки парчета и се слага в термоустойчива купа. Течната сметана се загрява и след това се изсипва върху белият шоколад. Оставя се да престои 2 минути и се разбърква, докато шоколадът се разтопи напълно. След това сместа се пасира в блендер и се покрива с найлоново фолио. Оставя се така в хладилник за минимум пет часа или най-добре за една вечер, за да може да се сгъсти.

Две големи тави се покриват с хартия за печене. Бадемовото брашно и пудрата захар се пресяват два пъти. В голяма суха купа се разбиват белтъците до получаване на пяна. След това се добавят сол, крем от зъбен камък и лимонов екстракт. На части се добавя захарта, докато сместа се разбива с миксер. Накрая се слага жълта сладкарска боя и белтъците продължават да се разбиват на ниска скорост, докато се образува твърди върхове.

Пресетите и смесени бадемово брашно и пудра захар се добавят към белтъчната смес и се разбъркват внимателно, за да не спаднат белтъците. Тестото се прехвърля в сладкарски пош с кръгъл накрайник. Върху хартията за печене се оформят кръгчета с големи около 3 сантиметра и на разстояние около 2.5 сантиметра едно от друго. Тавата се потупва няколко пъти по плота, за да излезе излишният въздух.

Макароните се оставят да престоят така за поне 15 минути. Когато макароните се докоснат с пръст, тестото не трябва да залепва и тогава са готови за печене. Пекат се около 18-20 минути в на 150 градуса загрята фурна. Ако започват да загарят отгоре върху тях се слага още една тава, която да попречи на лъчите.

Готовите макарони се оставят да се охладят за поне 10 минути, след това се прехвърлят върху метална решетка и се оставят да изстинат напълно.

Приготвеният ганаш се прехвърля в сладкарски пош с кръгъл накрайник. Половината кръгчета макарони се шприцоват със сместа и отгоре се залепва друго кръгче. Притискат си много леко, така че пълнежът да се разпредели навсякъде.

Готовите макарони се оставят в подходяща кутия и се затварят. Оставят се в хладилник за поне 24 часа преди да се сервират. След това се изваждат около 30 минути на стайна температура преди поднасяне.

Време за приготвяне:

60 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 109 г
Калории 375 кал
Въглехидрати 50 г 52%
Мазнини 19 г 44%
Белтъчини 5 г 6%
Холестерол 100 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи:

Сладки френски макарон с ванилов крем (слепени сладки с крем)

Белтъците се разбиват със солта за около 2 минути. Добавя се кристалната захар и се разбива за още 1 минута.

Френски макарон с шоколадов кафеен крем (слепени сладки)

Тавата се потупва надолу в плота няколко пъти, за да се слегнат малко сладките.

Домашни сладки френски шоколадов макарон

Първо се приготвя пълнежът, като черният и млечният шоколад се нарязва на малки парчета и се слага в термоустойчива купа.

Френски слепени сладки черен макарон

Готовите макарони се оставят в подходяща кутия, затварят се и се оставят в хладилник за поне 24 часа.

Домашни слепени сладки френски макарон с бял шоколад

Половината кръгчета макарони се шприцоват със сместа и отгоре се залепва друго кръгче.

Домашни сладки френски син макарон с анасон

Готовите макарони се оставят в подходяща кутия и се затварят.

Домашни сладки френски макарон с малини и маскарпоне

Половината кръгчета макарони се шприцоват със сместа, подреждат се и няколко малини, а отгоре се залепва друго кръгче.

Френски сладки макарон с шам фъстък

Първо се приготвя пълнежът, като белият шоколад се нарязва на малки парчета и се слага в термоустойчива купа. Течната сметана се загрява и след това се изсипва върху белият шоколад.

Френски макарон с крем от Бейлис, сладкарска сметана, маскарпоне и кафе

Сладкарската сметана се загрява и се добавя бейлиса. След това се слагат маскарпонето, кафето и разтопеният шоколад и сместа се разбърква.