Ванилови сладки за десерт за Свети Валентин

Ванилови сладки за десерт за Свети Валентин - снимка на рецептата

Продукти:

за порции
  • 225 г брашно
  • 125 г пудра захар
  • 150 г масло
  • 1 ч.л. ванилия
  • 50 г захарен фондан
  • хранителни боички

Рецепта:

Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета твърдо масло (150 г). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се пудрата захар (125 г) и ванилията (1 ч.л.) и от получената смес се прави тесто.

Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на формичка се отрязват плоски сладки с форма на сърца и се подреждат в намаслена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят.

Готовото захарно тесто (50 г) (или по желание може да се използва марципан) се разделя на парченца и всяко се оцветява с течна хранителна боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят. След това се разточват внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват сърчица, които се поставят върху сладките, след като те се охладят. Върху всяка сладка се поставят различни декорации с останалото цветно захарно тесто, за да могат романтичните сладки да са още по-цветни и красиви.

Време за приготвяне:

60 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 23 г
Калории 108 кал
Въглехидрати 14 г 54%
Мазнини 5 г 43%
Белтъчини 1 г 4%
Холестерол 14 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи:

Още рецепти за ястия по темата:

Домашни сладки с орехи за Свети Валентин