Детски сандвич Щастливият папагал с пълнозърнест хляб и пушена сьомга

Детски сандвич Щастливият папагал с пълнозърнест хляб и пушена сьомга - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

За да приготвите този забавен детски сандвич, наречен Щастливият папагал, е необходимо върху филия хляб равномерно да разпределите парче пушена сьомга. Върху филията поставете резен червен лук за око, като с малко парче от черна маслина оформите зеницата. За човчица използвайте втората филия хляб. Изрежете от нея два триъгълника и ги поставете по показания на снимката начин. Не оставяйте вашия забавен папагал да стои неподвижно в чинията - нека е кацнал с две маслинени крачета на клонче, нарисувано от солета, а опашката, създадена от връхчета пресен лук, да зеленее ярко.

Приготвеният забавен сандвич се сервира веднага и гарантира интерес от страна на вашето злоядо дете. Не забравяйте, че с малко фантазия сте способни да накарате малчуганите да си хапнат всичко полезно на света, дори и трудната за възприемане от децата сьомга - трябва ви само въображение и упоритост.

А за да сте сигурни, че сте поднесли на детето ви наистина полезен сандвич, препоръчваме ви да използвате хляб Бонус - единственият хляб в България, за чието производство не се използва никакво брашно. В изработването му се използват цели пресовани зърна, които не са стрити и по този начин не са им премахнати най-важните за ускоряване на метаболизма съставки – фибрите. Друг интересен факт е, че калориите в една филийка от хляба са сведени до минимум.

Време за приготвяне:

5 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 150 г
Калории 250 кал
Въглехидрати 41 г 63%
Мазнини 5 г 18%
Белтъчини 13 г 20%
Холестерол 7 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи:

Коментари:

Автор Мнение

Viktoriq

2014-08-22 12:22:19

Super!

pepi_gotvacha

2014-08-22 12:25:38

Много сладка идея, браво!

Desinka

2014-08-23 12:55:31

weliko e towa papagalche