Италиански кокосови сладки макарони (macaroons)

Италиански кокосови сладки макарони (macaroons) - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Италианските макарони са традиционни малки бисквитки, които Обикновено се правят от захар, яйчен белтък и кокосови стърготини. Като добавки се използват ванилия, мед и шоколад. За разлика от френските макарони, италианските макарони имат напукана повърхност и мека (дъвчаща) текстура. Първоначално са се приготвяли с бадеми и се смята, че произхождат от Южна Италия (където бадемите са внесени от арабите) и вероятно са стигнали до Франция през 16.ти век. През 19-ти век пекари откриват, че могат да заменят бадемите с кокос, за да направят бисквитките с по-дълъг срок на годност. Във Франция кокосовите макарони са известни като „rochers coco“.

Фурната се загрява на 160 градуса. В купа се разбъркват стърготини, подсладеното кондензирано мляко и ванилията.

Белтъците се разбиват с една щипка сол до твърди връхчета. С помощта на шпатула разбитите белтъци се добавят към кокосовата смес. Разбърква се внимателно, за да не спаднат белтъците.

С помощта на малка лъжичка за сладолед се оформят сладките в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 25 минути.

Връхчетата и краищата на сладките трябва да станат златисти на цвят. След това се оставят да изстинат напълно върху метална решетка.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Долната част на всички сладки се потапя в шоколада и се връщат в тавата, където се оставят за около 10 минути, докато шоколадът стегне.

Време за приготвяне:

45 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 42 г
Калории 148 кал
Въглехидрати 16 г 41%
Мазнини 9 г 52%
Белтъчини 3 г 8%
Холестерол 25 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи: