Шоколадови великденски яйца с пълнеж от шоколадов мус

Шоколадови великденски яйца с пълнеж от шоколадов мус - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

Вместо 4 малки шоколадови яйца, може да се използва и едно по-голямо. Едно голямо шоколадово яйце се равнява на четири малки, за да придобиете представа за количеството на десерта.

Черният шоколад се нарязва на парчета. В малка тенджера се слагат течната сладкарска сметана и маслото. Загрява се на ниска температура, докато маслото се разтопи.

Когато се появят мехурчета, котлонът се изключва и се слага черният шоколад. Бърка се, докато сместа стане хомогенна и шоколадът напълно се разтопи. Ганашът се оставя да се охлади за 10 минути, като от време на време се разбърква.

След това се разбива с миксер за 10 минути или докато бухне и стане мек.

Подходящ нож се загрява и всяко шоколадово яйце се разрязва наполовина. Когато острието е горещо, то разтапя шоколада и яйцето няма да се счупи.

Шоколадовия ганаш се прехвърля в кухненски пош с широк накрайник и всяка половинка на яйцето се пълни. Отгоре може да се декорира по желание с натрошен шоколад, кокосови стърготини, бонбони или плодове. Това е един много лесен и бърз десерт, който наистина може да впечатли гостите ви на Великден.

Време за приготвяне:

20 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 138 г
Калории 578 кал
Въглехидрати 42 г 27%
Мазнини 49 г 71%
Белтъчини 4 г 3%
Холестерол 86 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи: