Статии

Преглед: Брой:
Страница 1 2 3 > >>

Дзеполе (Zeppole di San Giuseppe) – италиански еклери за Деня на бащата

Zeppole di San Giuseppe са сладкият символ на празника на Сан Джузепе или Деня на бащата. Това са меки тестени изделия, според оригиналната рецепта, обезателно пържени и след това пълнени с яйчен крем и вишни в сироп или сладко от вишни. Много добър десерт, който се сервира предимно на 19-ти март и е популярен в сладкарниците в Неапол. Приготвя се и в цяла Италия, но всеки регион има своя собствена версия на този десерт.

Прочетете (1147 думи, 4 снимки, време за четене - 6 мин)

Кулинарно пътешествие в Италия!

Екипът на "1001 рецепти", съвместно с Wonder Travel, организира незабравимо гурме изживяване в Италия!

Прочетете (445 думи, 9 снимки, време за четене - 3 мин)

Арменски приключения с BGmenu!

една предишна статия преди броени дни ви разказах как открих алтернативен вариант да сбъдна мечтата си да обиколя света с една страхотна инициатива на BGmenu. “Обиколи света за 30 дни”, като се пренесеш в желана дестинация чрез специалните предложения на подбрани и грижовно селектирани ресторанти в София с различни кухни. И то удобно, без да губиш време – светът (под формата на поръчката ти) ще дойде при теб у дома, в офиса или на парти с приятели. Точно това си поръчах за празниците!

Прочетете (447 думи, 3 снимки, време за четене - 3 мин)

Околосветско пътешествие с BGmenu

Винаги съм си мечтала да обиколя света и не само за да опозная чужди земи и да поприключенствам, а за да опитам най-различни национални кухни, да пробвам нечувани и невкусвани подправки, да си открадна от тях, да взаимствам рецепти, да опозная вкусовите рецептори на другите народи.

Прочетете (1001 думи, 5 снимки, време за четене - 6 мин)

Пътешествие до Франция с вкусно клафути

Това е един от най-харесваните френски десерти, който съчетава в себе си по малко от различни видове сладкиши. Най-общо клафутито се приготвя като наредени в някакъв съд плодове се заливат с течно тесто, подобно на това за палачинки.

Прочетете (452 думи, 2 снимки, време за четене - 3 мин)

Виетнамска кухня

Тази кухня доста често бива несправедливо сравнявана с китайската, въпреки че няма нищо общо с нея. Може би имат едно - основен хранителен продукт и при двете е оризът. Виетнамската храна, освен че притежава изтъчен вкус, успява да нахрани и очите. Набляга се на здравословното и балансираното хранене.

Прочетете (318 думи, 1 снимки, време за четене - 2 мин)

Китайска кухня

Китайската храна много успешно се настани сред вкусовите предпочитания на много българи. Пиле в сладко-кисел сос, традиционен ориз със зеленчуци или сусамени хапки са незаменима част от китайската кухня. Ако сте почитатели на тази богата и разнообразна кухня, със сигурност ще ви бъде интересно да научите някои трикове за приготвяне на вкусна китайска храна.

Прочетете (423 думи, 4 снимки, време за четене - 3 мин)

Северно-американска кухня

В северноамериканската кухня са широко застъпени зеленчуковите и плодовите салати, месото със зеленчукови гарнитури и плодовите десерти. Американците консумират в малки количества зърнени продукти, макаронени изделия, задушено зеле.

Прочетете (570 думи, 5 снимки, време за четене - 3 мин)

АМЕРИКАНСКАТА КУХНЯ - разнообразие и изобретателност

КУЛИНАРИЯТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ Е ЕДНА ОТ НАЙ-РАЗНООБРАЗНИТЕ И СЛОЖНИ В СВЕТА. ТЯ Е СЪЧЕТАНИЕ ОТ ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ, МЕСТНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, МОДЕРНА ТЕХНОЛОГИЯ И НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ. НАКРАТКО – СМЕСИЦА ОТ РЕГИОНАЛНИ РЕЦЕПТИ С УТВЪРДЕНИ НАЦИОНАЛНИ ЛЮБИМИ ЯСТИЯ.

Прочетете (2745 думи, 4 снимки, време за четене - 14 мин)

Австрийската кулинария не е само виенска

Към регионалните алпийски традиции се е добавило влиянието на унгарския и чешкия, италианския и баварския опит. Затова класическата австрийска кулинария е една от най-многонационалните, “синтетични” кухни на Европа. Ярък пример за това е гулашът, който се смята за национално ястие не само на унгарците, но и на австрийците.

Прочетете (3049 думи, 5 снимки, време за четене - 16 мин)

Мексиканската кулинария - испанска или индианска?

Испанците донесли със себе си на територията на днешно Мексико само два продукта - сухари и сушено месо. Така започнал процесът на смесване на индианската и испанската кухни, който дал началото на съвременната мексиканска кухня.

Прочетете (3254 думи, 9 снимки, време за четене - 17 мин)

Здраве от кухните на Изтока

Защо азиатците изглеждат винаги по-млади, отколкото са? Защо болестите, които ни убиват, са непознати за тях? Защо те живеят по-дълго от нас?

Прочетете (3112 думи, 11 снимки, време за четене - 16 мин)

Полската кухня

В кулинарията на Полша присъстват елементи от традициите на много народи, живели векове наред в съседство - евреи, украинци, белоруси, литовци.

Прочетете (866 думи, 5 снимки, време за четене - 5 мин)

Корейската кулинария е френската кухня на Азия

В много отношения тя прилича на китайската кухня. В нея също така се употребяват много ориз, зеленчуци, изделия от брашно, риба. Много се използва соята. Корейците почти не употребяват млечни продукти.

Прочетете (1932 думи, 1 снимки, време за четене - 10 мин)

Завладяващите вкусове на гръцката кухня

Таверните са често срещани в Гърция и са много посещавани както от туристите, така и от местните жители, поради предлаганата на достъпна цена вкусна местна кухня.

Прочетете (1031 думи, 9 снимки, време за четене - 6 мин)

 

Преглед: Брой:
Страница 1 2 3 > >>