Статии

Преглед: Брой:
Страница 1 2 3 > >>

Кулинарно пътешествие в Италия!

Екипът на "1001 рецепти", съвместно с Wonder Travel, организира незабравимо гурме изживяване в Италия!

Прочетете (445 думи, 9 снимки, време за четене - 3 мин)

Арменски приключения с BGmenu!

една предишна статия преди броени дни ви разказах как открих алтернативен вариант да сбъдна мечтата си да обиколя света с една страхотна инициатива на BGmenu. “Обиколи света за 30 дни”, като се пренесеш в желана дестинация чрез специалните предложения на подбрани и грижовно селектирани ресторанти в София с различни кухни. И то удобно, без да губиш време – светът (под формата на поръчката ти) ще дойде при теб у дома, в офиса или на парти с приятели. Точно това си поръчах за празниците!

Прочетете (447 думи, 3 снимки, време за четене - 3 мин)

Околосветско пътешествие с BGmenu

Винаги съм си мечтала да обиколя света и не само за да опозная чужди земи и да поприключенствам, а за да опитам най-различни национални кухни, да пробвам нечувани и невкусвани подправки, да си открадна от тях, да взаимствам рецепти, да опозная вкусовите рецептори на другите народи.

Прочетете (1001 думи, 5 снимки, време за четене - 6 мин)

Пътешествие до Франция с вкусно клафути

Това е един от най-харесваните френски десерти, който съчетава в себе си по малко от различни видове сладкиши. Най-общо клафутито се приготвя като наредени в някакъв съд плодове се заливат с течно тесто, подобно на това за палачинки.

Прочетете (452 думи, 2 снимки, време за четене - 3 мин)

Виетнамска кухня

Тази кухня доста често бива несправедливо сравнявана с китайската, въпреки че няма нищо общо с нея. Може би имат едно - основен хранителен продукт и при двете е оризът. Виетнамската храна, освен че притежава изтъчен вкус, успява да нахрани и очите. Набляга се на здравословното и балансираното хранене.

Прочетете (318 думи, 1 снимки, време за четене - 2 мин)

Китайска кухня

Китайската храна много успешно се настани сред вкусовите предпочитания на много българи. Пиле в сладко-кисел сос, традиционен ориз със зеленчуци или сусамени хапки са незаменима част от китайската кухня. Ако сте почитатели на тази богата и разнообразна кухня, със сигурност ще ви бъде интересно да научите някои трикове за приготвяне на вкусна китайска храна.

Прочетете (423 думи, 4 снимки, време за четене - 3 мин)

Северно-американска кухня

В северноамериканската кухня са широко застъпени зеленчуковите и плодовите салати, месото със зеленчукови гарнитури и плодовите десерти. Американците консумират в малки количества зърнени продукти, макаронени изделия, задушено зеле.

Прочетете (570 думи, 5 снимки, време за четене - 3 мин)

АМЕРИКАНСКАТА КУХНЯ - разнообразие и изобретателност

КУЛИНАРИЯТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ Е ЕДНА ОТ НАЙ-РАЗНООБРАЗНИТЕ И СЛОЖНИ В СВЕТА. ТЯ Е СЪЧЕТАНИЕ ОТ ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ, МЕСТНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, МОДЕРНА ТЕХНОЛОГИЯ И НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ. НАКРАТКО – СМЕСИЦА ОТ РЕГИОНАЛНИ РЕЦЕПТИ С УТВЪРДЕНИ НАЦИОНАЛНИ ЛЮБИМИ ЯСТИЯ.

Прочетете (2745 думи, 4 снимки, време за четене - 14 мин)

Австрийската кулинария не е само виенска

Към регионалните алпийски традиции се е добавило влиянието на унгарския и чешкия, италианския и баварския опит. Затова класическата австрийска кулинария е една от най-многонационалните, “синтетични” кухни на Европа. Ярък пример за това е гулашът, който се смята за национално ястие не само на унгарците, но и на австрийците.

Прочетете (3049 думи, 5 снимки, време за четене - 16 мин)

Мексиканската кулинария - испанска или индианска?

Испанците донесли със себе си на територията на днешно Мексико само два продукта - сухари и сушено месо. Така започнал процесът на смесване на индианската и испанската кухни, който дал началото на съвременната мексиканска кухня.

Прочетете (3254 думи, 9 снимки, време за четене - 17 мин)

Здраве от кухните на Изтока

Защо азиатците изглеждат винаги по-млади, отколкото са? Защо болестите, които ни убиват, са непознати за тях? Защо те живеят по-дълго от нас?

Прочетете (3112 думи, 11 снимки, време за четене - 16 мин)

Полската кухня

В кулинарията на Полша присъстват елементи от традициите на много народи, живели векове наред в съседство - евреи, украинци, белоруси, литовци.

Прочетете (866 думи, 5 снимки, време за четене - 5 мин)

Корейската кулинария е френската кухня на Азия

В много отношения тя прилича на китайската кухня. В нея също така се употребяват много ориз, зеленчуци, изделия от брашно, риба. Много се използва соята. Корейците почти не употребяват млечни продукти.

Прочетете (1932 думи, 1 снимки, време за четене - 10 мин)

Завладяващите вкусове на гръцката кухня

Таверните са често срещани в Гърция и са много посещавани както от туристите, така и от местните жители, поради предлаганата на достъпна цена вкусна местна кухня.

Прочетете (1031 думи, 9 снимки, време за четене - 6 мин)

ХРАНАТА В ТУНИС - напоена със слънце

КУХНЯТА НА ТАЗИ СТРАНА E СМЕС ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ И ИЗТОЧНИ КУЛИНАРНИ ТРАДИЦИИ. ОТЛИЧИТЕЛНАТА Й ЧЕРТА Е ИЗПОЛЗВАНЕТО НА РАЗНООБРАЗНИ АРОМАТИ, ПОДПРАВКИ И БИЛКИ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЕТО ТЯ СЕ ОТКРОЯВА С НЕВЕРОЯТЕН БУКЕТ ОТ УХАНИЯ И ПИКАНТНОСТ.

Прочетете (810 думи, 4 снимки, време за четене - 5 мин)

 

Преглед: Брой:
Страница 1 2 3 > >>