Статии

Преглед: Брой:
Страница 1 2 > >>

Ризлинг – новата мода във виното

Ако доскоро Совиньон Блан – бял винен сорт грозде с произход Бордо, Франция, се ценеше най-много у нас, заради висококачествените вина, които се произвеждат от него, то днес постепенно навлиза новата мода във винения сектор със сорта Ризлинг.

Прочетете (410 думи, 3 снимки, време за четене - 3 мин)

Глювайн - вино срещу грип и простуда

Глювайн! Идва от немски език (gluhende Wein) и означава „пламтящо вино”. То ще ви помогне при простуда, ще ви избави от кашлица, ефективно е и при грип, пневмонии и бронхопневмонии. Задължителното условие е да се пие, докато е горещо.

Прочетете (730 думи, 3 снимки, време за четене - 4 мин)

От вълшебно грозде до чудотворно вино

Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав и силен, но откъде идват целебните свойства на древната напитка, защо само тя предпазва тялото ни от стареене и каква е тайната на качественото вино? За да дадем отговор на тези въпроси, трябва да се насочим към първоизточника на виното – гроздето, и да си припомним за уникалните му качества. Не трябва да забравяме, че именно плодовете се считат за най-богатата природна аптека!

Прочетете (593 думи, 5 снимки, време за четене - 3 мин)

Как да се избавим от излишните килограми

С помощта на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве“ имаме възможността да ви представим удивителните възможности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Истинското вино от узряло грозде поддържа организма ни здрав, предпазва тялото ни от стареене, но има и още една привилегия - помага ни да... ОТСЛАБНЕМ! Спасете се от епидемията на "бирените коремчета" само с тази полезна статия!

Прочетете (674 думи, 4 снимки, време за четене - 4 мин)

Никога не е късно да се погрижим за бъдещето

Да започнеш да работиш за собственото си активно дълголетие никога не е късно. Спортът и здравословният начин на хранене, който включва и разумна употреба на истинско вино от грозде, са в състояние да променят представите ни за третата възраст като съвкупност от престарели немощни хора. Вместо тях виждаме мъдри мъже и жени, които не само изглеждат прекрасно, но водят и активен пълноценен живот.

Прочетете (645 думи, 4 снимки, време за четене - 4 мин)

Как да вдигнем тост

Вдигането на тостове идва от древността. Още в VI век пр.н.е. гърците с тях са показвали на своите гости, че могат спокойно да пият от виното, което им предлагат - в него няма отрова. Самата дума „тост” е от римското „tostus” - пресушавам. Да се вдигат тостове е истинско изкуство. Добре обмисленият тост, произнесен атрактивно, допълнително създава очарование на масата и допринася за хубавото настроение.

Прочетете (632 думи, 4 снимки, време за четене - 4 мин)

Как да се насладим на истинското вино

Истинското вино от узряло грозде ни предпазва от заболявания, прочиства тялото ни от отровите, укрепва имунната ни система и не на последно място - придружава ястията на нашата трапеза. За да усетим благоприятните свойства на напитката обаче трябва да умеем да й се насладим пълноценно. А за това е необходима не само подходяща храна към виното, но и други условия, които да запазят неповторимия вкус на питието.

Прочетете (648 думи, 4 снимки, време за четене - 4 мин)

Защо французите получават рядко инфаркт?

„Френски парадокс” – така преди години учени характеризираха дълголетието на французите, които консумират редовно и много червено вино. Те изпиват средно по около 117 литра вино годишно на човек и страдат най-малко от сърдечносъдови заболявания.

Прочетете (596 думи, 5 снимки, време за четене - 3 мин)

Винотерапия за красота

Броят на желаещите клиентки в салоните за красота, които търсят винотерапия, непрекъснато расте. В Аржентина например козметолозите използват кремове на основата на божествената напитка, с които освежават и подмладяват кожата на клиентките си. След използването на почистващ крем на винена основа, козметолозите нанасят винена маска, която стяга и подхранва кожата на лицето, прави я еластична и здрава. А подобна винена маска, поставена на гърдите, им придава още по-красива форма. Същият ефект се постига и когато се сложат кубчета замразено червено вино.

Прочетете (550 думи, 2 снимки, време за четене - 3 мин)

Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. В сезона на грипните епидемии ще ви бъдем полезни с интересна информация за виното, което е използвано като лечебно средство за различни болести още от древността.

Прочетете (576 думи, 2 снимки, време за четене - 3 мин)

Истинското вино - бариера пред рака!

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви представим удивителните способности на божествената напитка да предпазва организма ни от най-различни заболявания. Днес, когато ежегодно по света от ракови заболявания умират около 7 милиона души, е добре да знаем, че един от най-мощните антиракови продукти е истинското вино от хубаво узряло грозде. Как да се предпазите от онкологични заболявания, едновременно с това да си доставите удоволствие и да бъдете спокойни за бъдещето си – научете от нас!

Прочетете (586 думи, 4 снимки, време за четене - 3 мин)

Как да се справим с безсънието

В този материал ще ви бъдем полезни като ви покажем как да се избавите от безсънието без помощта на сънотворни лекарства. Как става това? С вино, разбира се!

Прочетете (573 думи, 3 снимки, време за четене - 3 мин)

Да отслабнем с вино!

Благодарение на великолепната книга на Здравко Райков „Вино за здраве” имаме възможността да ви запознаем с удивителните възможности на божествената напитка да ни предпазва от заболявания, да прочиства тялото ни от отровите, да укрепва имунната ни система, да спира процесите на стареене в организма ни и то само докато придружава ястията на нашата трапеза, но това не е всичко. Виното ни избавя и от тежестта на излишните килограми. Как да изваяте фигурата си ще разберете от този полезен материал.

Прочетете (571 думи, 2 снимки, време за четене - 3 мин)

Препоръки за здраве с грозде и вино

В този материал ще ви бъдем полезни с препоръки за използване на гроздето и виното като мощно профилактично средство. Истинското вино от грозде съдържа множество разнообразни биологично активни вещества, които са особено ценни за организма ни – като витамини, микроелементи, киселини, соли...

Прочетете (652 думи, 3 снимки, време за четене - 4 мин)

Вино, секс и още нещо ...

В Този материал ще спрем вниманието си на една интересна способност на истинското вино от узряло грозде – да разгорещява желанията ни! А с какъв по-сладък и диетичен десерт може да завърши вкусната вечеря, от един здравословен секс? Не вярвате, че десертът е диетичен? Убедете се сами!

Прочетете (662 думи, 3 снимки, време за четене - 4 мин)

 

Преглед: Брой:
Страница 1 2 > >>