Статии

Преглед: Брой:
Страница 1 2 > >>

Най-богатите готвачи в света

Време е и тук да пренеса магията на това изкуство и ще започна с една вдъхновяваща класация на най-богатите готвачи в света, според списание Forbes. Гордън Рамзи е начело на класацията с 38 млн. долара годишно. Повече, отколкото със заведенията си, Рамзи е известен с телевизионните си изяви. Макар и не толкова известен като собственик на ресторантьорска империя, Рамзи притежава общо 29 заведения, като последното от тях отвори наскоро в Лас Вегас. За масовата публика той си остава по-познат с рeалити форматите „Кухнята на ада“ и „Майстор готвач“.

Прочетете (833 думи, 3 снимки, време за четене - 5 мин)

Молекулярна кулинария – между екзотиката, полезното и приятното

Словосъчетанието молекулярна кулинария звучи сложно и доста химично. И действително това съвсем ново течение е по-скоро смес от физика и химия, отколкото от котлони, тигани и ръце, покрити с брашно. Това обаче не значи, че и при него не трябват щипка усет и няколко грама въображение, дори напротив!

Прочетете (443 думи, 4 снимки, време за четене - 3 мин)

Свинско с марихуана – екзотика, нелепост или нов метод за подобряване качеството на предлагания продукт?

Американски фермери изведоха опитите извън лабораториите, експериментирайки при отглеждането на животните си с... марихуана!

Прочетете (203 думи, 1 снимки, време за четене - 2 мин)

52 факта за храната

Пиещите кафе правят секс много по-често и получават повече удоволствие от тези, които не пият кафе. Още много подобни любопитни факти за храната ще намерите в тази статия!

Прочетете (839 думи, 5 снимки, време за четене - 5 мин)

ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА КАФЕТО

Прекрасните свойства на плодовете на кафето са били забелязани и оценени по достойнство още от древността. Наименованието на планинската местност в Югозападна Етиопия – Кафа – е дало името на дърветата, раждащи тези плодове.

Прочетете (631 думи, 3 снимки, време за четене - 4 мин)

Месото, което стана риба

Колонизаторите и мисионерите в Южна Америка срещнали през XVI век зверчето капибара - гризач, който води полуводен начин на живот.

Прочетете (76 думи, 2 снимки, време за четене - 1 мин)

Опасната храна

Вещите люде твърдят, че вкусът на бръмбарите наподобява този на ябълката, на осите - на боровите връхчета, на гъсениците - на печен бекон. На пръв поглед всичко може да се яде. Но все пак някои неща е по-добре да се пропуснат.

Прочетете (310 думи, 3 снимки, време за четене - 2 мин)

Ах, тези смешни, смешни готвачи...

Знаете ли защо ние се ценим един друг? Неотдавна психолозите установиха защо най-много малките деца хвалят и ценят своите другарчета в детската градина. Най-популярният отговор бил: „Той се храни добре!“ - нали детската учителка най-често хвали за това.

Прочетете (2320 думи, 9 снимки, време за четене - 12 мин)

Плодът на бъдещето

Той се нарича DaisySL (от Daisy SeedLess, “Дейзи без семчици”) и тежи около 135 г, съдържа около 43% сок и не повече от 2 семчици, като по-голямата част от неговите “братчета” въобще нямат такива.

Прочетете (66 думи, 1 снимки, време за четене - 1 мин)

10 ястия, които най-често водят до семеен скандал

Феноменът “разминаване във възгледите по отношение на храненето” се изостря през пролетно-летния период, когато почти 76% от жените променят традиционното си меню заради цел №1: да влязат във форма преди плажния сезон. Тогава се започва надпреварата за “леките” ястия. Но тази мотивация ни най-малко не засяга мъжете.

Прочетете (519 думи, 4 снимки, време за четене - 3 мин)

Храните табу

Всички народи си имат табу. Към нашите табута ние толкова сме свикнали, че въобще на ги забелязваме. Например нито американците, нито ние ще започнем да ядем кучешко месо, макар че в Китай и Виетнам това е обичайно месно ястие и се отглеждат специални породи кучета.

Прочетете (340 думи, 2 снимки, време за четене - 2 мин)

Любопитни факти за бонбоните

Най-романтичните бонбони са тези с ягодов пълнеж, така смятат германски психолози. Впрочем решителните хора предпочитат пияните вишни като пълнеж, срамежливите - орехов, а творческите - кокосов.

Прочетете (502 думи, 3 снимки, време за четене - 3 мин)

Обичаш крушите - добър приятел си!

Любителят на крушите е истински оптимист, никога не се отчайва. С него винаги е весело и празнично. Това е предан приятел, винаги готов да се притече на помощ.А момичетата, които предпочитат крушите пред останалите плодове, мечтаят да намерят силен и смел спътник, зад когото да се чувстват като зад каменна стена.

Прочетете (591 думи, 4 снимки, време за четене - 3 мин)

Хората с кредити най-често страдат от затлъстяване

По начало кредит вземат безпаричните хора, които според статистиката са по-малко склонни към здравословно хранене и по-често имат вредни навици.

Прочетете (66 думи, 1 снимки, време за четене - 1 мин)

Обедите

Искате да научите любопитни факти за традициите по време на обяд? В средата на по-миналия век например тържественият обед се смятал за неуспешен, ако по време на него поне един от гостите не си облизвал пръстите. Още много забавни факти за безумните традиции по време на хранене ще намерите в този материал.

Прочетете (403 думи, 1 снимки, време за четене - 3 мин)

 

Преглед: Брой:
Страница 1 2 > >>