Обърнати пилешки бутчета (пилешки близалки) с медено-соев сос в air fryer / еър фрайър (въздушен фритюрник)

Обърнати пилешки бутчета (пилешки близалки) с медено-соев сос в air fryer / еър фрайър (въздушен фритюрник) - снимка на рецептата

Продукти:

за порции

Рецепта:

С помощта на малък нож се изрязва около тънката част на костта, близо до хрущяла, след което месото се издърпва надолу с ножа, за да се отдели от костта и се натиска към долната част.

Около 3/4 от едната страна на месото се разрязва, като се започва от долната част на дебелата страна. Местото се обръща отвътре навън, за да заприлича на близалка. Като се оформи по този начин, кожата трябва да бъде отвътре, а месото отвън.

Фритюрникът се загрява на 200 градуса. Пилешките бутчета се слагат в купа. Овкусяват се сол, черен пипер, чесън на прах и растително масло. Царевичното нишесте се слага в купа и в него се овалва всяко бутче, за да се покрие добре. След това се поставя в тава, покрита с хартия за печене.

Приготвените пилешки бутчета се поръсват с олио и по няколко се поставят във въздушния фритюрник, без да се препълва кошницата. Всяка партида от бутчета се запича за около 10 до 12 минути. Готовите вече изпечени пилешки бутчета се поставят върху метална решетка.

Когато последната партида е почти готова, е време за приготвяне на сосът. Растително масло се загрява в голям тиган на среден огън. Добавя се стритият чесън и се запържва. След това се слагат соев сос, мед и оцет.

Сосът се разбърква и се загрява на средна температура, докато започне да бълбука. В отделна купа се прави каша от царевично нишесте и вода. След това се добавя към соса и бъркането продължава, докато си сгъсти.

Приготвените пилешки бутчета във въздушен фритюрник се сервират с приготвения сос.

Време за приготвяне:

40 минути

Калории, макроси и хранителна стойност:

Порция 272 г
Калории 501 кал
Въглехидрати 58 г 47%
Мазнини 14 г 26%
Белтъчини 34 г 28%
Холестерол 143 мг

Сподели:

Подобни рецепти и идеи: