Продуктите, които зареждат паметта

При много хора, щом излязат от “следзимния” период, възникват проблеми с паметта. Това се дължи на недостига на енергия. Какво трябва да се прави в този случай?

Изход има - просто трябва да обърнем внимание на продуктите, които участват в нашето меню. Има и такива храни, които подобряват паметта, повдигат настоението и ни правят работоспособни. И заедно със засилването на слънчевите лъчи те могат наистина да ни енергизират!

Черното грозде или неговият сок повишава равнището на хормона дапомин, който подобрява паметта и стимулира дейността на мозъка. Чаша сок сутрин на гладно и чепка черно грозде за вечерен десерт ще ни помогнат да се справим светкавично с всяка главоблъсканица.

Стафидите съдържат съединения на бора, които активират паметта и повдигат тонуса на организма. Полезно е на работното място винаги да имаме под ръка шепа стафиди. Те са много поздравословни от чипса и солетите.

Спанакът съдържа лутеин и други антиоксиданти, които защитават мозъчните клетки от разрушаване. Омлетът със спанак е прекрасна закуска, която ще защити мозъка ни. За ранната вечеря е много подходяща паста от твърди сортове пшеница със спанак.

Черните боровинки активират образуването на нови клетки в сивото вещество на мозъка, което отговаря за паметта. Сушените черни боровинки може да се поставят в термос, да се залеят с гореща вода и да се оставят да престоят. Тази настойка помага да се запазят всичките им полезни качества. Ако пием боровинкова настойка преди и по време на сесия, резултатите ни ще бъдат отлични!

А кой би отказал палачинка с боровинки? Това лакомство не само е невероятно вкусно, но и въобще не е калорично, разбира се, само в случай, че не сме добавили захар и сме направили палачинката тъничка до прозрачно. В 1 ч.ч. боровинки има само 83 ккал.

Соевото мляко съдържа фитоестрогени, които подобряват паметта. 1 ч.ч. соево мляко на закуска или преди сън ще ни помогне не само да вземем и най-трудните изпити, но и да разработим най-зашеметяващите проекти.

Мазната риба съдържа мастните киселини Омега-3, необходими за нормалното функциониране на нервната система. Рибата съдържа също и йод, който прояснява ума.

Черният касис съдържа много витамин С, който както е известно, отговаря за яснотата на нашия ум и за бодростта. Черен касис, разбит в пасатора с мед, ще ни зареди с витамини за денонощие напред. но запасите с витамин С трябва да се запълват постоянно.

Тиквените семки. 1/2 ч.ч. от тях са необходимата доза цинк, който подобрява паметта и ускорява работата на мозъка ни. С добър запас от тиквени семки повишението на работното ни място ни е в кърпа вързано.

Черният дроб съдържа витамини от група В. Именно те отговарят за енергичността на нашия организъм. А освен това подобряват паметта и намаляват нервността. Черен дроб, приготвен на грил е много вкусно и полезно ястие.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез