За какво можем да използваме плодовете от компота

Много хора сякаш не уважават достатъчно този десерт. Най-често изпиват ароматния сок, а варените плодове просто ги изхвърлят. Впрочем нужни съвсем малко усилия компотът да се превърне в нектар. Трябва само цялото съдържимо в буркана да се изсипе в каната на миксера и да се разбие на пяна.

Плодовете от компота са идеалната съставка на плодовите кейкове. Може да се слагат цели, нарязани на малки парченца или разбити в миксера като пюре. Тази добавка освежава невероятно кейковото тесто и му придава съвършено нов вкус, както и много по-примамлив цвят. Освен това така може да не използвате никакви други ароматизатори.

Някои плодове са подходящи като допълнителна съставка на различни салати. Например, ако сложите нарязана круша от компот или кисела ябълка в руската салата, всички ще ви попитат как точно сте я приготвили. Дюлите от компота можете да смесите с варени на пара кубчета от тиква, да подправите със сол, зехтин и лимон и да посипете с белени слънчогледови семки. Тази салата непременно ще ви впечатли и вие със сигурност ще се поглезите с нея и друг път.

Ако добавите пасирана дюля от компот към пълнежа на сухите червени чушки, ще останете изненадани от подобрения вкус на ястието.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез