Подхранващи маски от тропически плодове

Тропическите плодове са не само вкусно и полезно лакомство, но и отлично средство за грижа за кожата на лицето. В тях се съдържат много витамини и натурални органични киселини, които са полезни. Така например маската от киви е тонизираща и има лечебен ефект, изчиства кожата и я прави еластична. В този материал ще ви споделим две рецепти на маски с киви. Те се приготвят много лесно в домашни условия - само за няколко минути са готови.

Преди нанасянето на маската върху лицето непременно проверете кожата си доколко е чувствителна към този плод. Това може да се направи, като се нанесе малко от меката част на кивито върху зоната зад възглавничката на ухата и да се остави да изсъхне. Кивито, като съставка на маска, може да се използва само в случай, че кожата не се зачерви и вие не изпитате неприятни усещания.

МАСКА ОТ КИВИ И БАНАН

Тази маски подхранва кожата на лицето. За да я приготвите, трябва да смачкате обелените плодове (1 киви средна големина и 1/2 банан) и да направите кашица от тях. След това да добавите 2 с. л. кисело мляко и да разбъркате добре. И това е всичко - маската е готова! Измийте си лицето преди налагането на маската. Нанесете я и я оставете за 15-20 минути, след това измийте лицето си с топла вода.

МАСКА ОТ КИВИ

Втората маска изчиства кожата на лицето. За да си я приготвите, направете пюре от 1 плод киви. След това го нанесете върху измитата и подсушена кожа на лицето. Ще почувствате леко пощипване, но това е нормален ефект. След 15 минути измийте лицето си и го натрийте с тоник, а после го намажете с лек овлажнявещ крем.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез