10 причини да предпочетем шоколада пред секса!

1. ШОКОЛАДЪТ Е ПОЛЕЗЕН ЗА СЪРЦЕТО

Изследователи от университета в Калифорния, САЩ, твърдят, че консумацията на шоколад е полезна за сърцето - засилва циркулацията на кръвта, намалява количеството тромби, намалява равнището на лошия холестерол, благодарение на антиоксидантите, съдържащи се в какаото. Докато в същото време е доказано, че сексуалната активност увеличава риска от сърдечен пристъп.

2. ШОКОЛАДЪТ УДОВЛЕТВОРЯВА НЕЗАВИСИМО ОТ РАЗМЕРА

Всички познаваме многообразието, в което се предлага този чудесен продукт. Но каквито и да са формата и грамажът му, удоволствието винаги е гарантирано! За разлика от това, за което си мислите в момента.

3. ШОКОЛАДЪТ Е ПОЛЕЗЕН ЗА МОЗЪКА

Нови изследвания доказват, че шоколадът подобрява паметта, концентрацията на вниманието и способността да се решават задачи, благодарение на засилване притока на кръв към главния мозък. Това правило работи при всички възрасти! А колкото до секса, всички знаем, че в момента на оргазма мозъкът на повечето жени “изключва”. А с това се свързват и някои случаи на инсулт при младите дами.

4. ШОКОЛАДЪТ Е ЧУДЕСЕН КАКТО ТОПЪЛ, ТАКА И СТУДЕН

Чаша горещ шоколад край камината в студена зимна вечер... Топъл и ароматен, сладък и нежен, с пръчица канела за допълнителен вкус - какво по-добро? От друга страна, в горещ ден голяма чаша леден млечно-шоколадов коктейл с весело потропващи кубчета лед - не е по-зле. За друг предмет на обсъждане едва ли е полезна такава температурна разлика. Сексът край огъня е поредното доказателство за човешката хрупкавост, особено ако се опарите от въгленче от камината. А колколо до леда - не, благодаря!

5. ШОКОЛАДЪТ Е ПОЛЕЗЕН ЗА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ

Ако страдате от хипертония, 100 г шоколад на ден в рамките на седмица могат значително да понижат кръвното налягане, както това се случило с група доброволци в лаборатория по изучаване на антиоксидантите. Забавното е, че това може да подобри и вашия полов живот, тъй като високото кръвно налягане води до много сексуални проблеми - такива като импотенция, липса на желание и намаляване притока на кръв към нужните места. Така че ако имате някакви проблеми от такова естество, в леглото с шоколад ще ви бъде много по-приятно.

6. С ШОКОЛАДА НЯМА ДА ВИ СЕ НАЛАГА НИЩО ДА ИМИТИРАТЕ

Вие, разбира се, знаете, че няма нищо по-лесно от това да имитирате оргазъм, но кой се вълнува от това? Никой или поне, докато има възможност да се изтича до магазинчето на ъгъла. Шоколадът не иска от вас да си облечете дантелено бельо и няма да възразява, ако изядете само половината от него, като заявите, че вече нямате настроение и ще го доядете утре сутринта. Освен това шоколадът няма да ви пита: “Е, как беше, миличко?”

7. ШОКОЛАДЪТ УДЪЛЖАВА ЖИВОТА

Специалисти от Харвардския факултет по здравословно хранене в САЩ неотдавна установиха, че хората, които са яли шоколад поне три пъти месечно, живеят средно с година по-дълго от тези, които не са се поддавали на това изкушение. Наистина изследванията доказват, че сексът също удължава живота, но дали е по-добре да живеем за това да си хабим цялата енергия в спланята, вместо да изгубим година на дивана в компанията с шоколадов мус?

8. НАСАМЕ С ШОКОЛАДА Е ПО-ИНТЕРЕСНО

Всеки може да прави секс сам със себе си, но далече по-интересно е, когато в него участват двама. С шоколада всичко е различно. В каквито и форми да се предлага, него винаги можеш да си го изядеш с удоволствие и сам, без да го делиш с никого.

9. ШОКОЛАДЪТ ПОМАГА ПРИ ПМС (предменструален синдром)

Всяка жена, дори и тази, която не обича шоколад, знае, че е добре да има запас от него в хладилника за критичните дни. Когато настъпва ПМС и тя става раздразнителна и намразва целия свят, единственото й спасение е порция шоколад. Вероятно защото е богат на магнезий, чийто дефицит се увеличава по време на ПМС. Освен това той помага за отпускането на мускулите, което облекчава спазмите в корема. А колкото до секса по това време... Той просто не върши работа.

10. ШОКОЛАДЪТ ПРАВИ СЕКСА ПО-КАЧЕСТВЕН

Изследване със 143 жени доказва, че тези от тях, които яли шоколад всеки ден, имали повече желание и по-лесно стигали до оргазъм. Какъв е изводът? Шоколадът е по-добър от секса, тъй като сексът без шоколад просто не е чак толкова добър. Е, кой иска парченце шоколад?

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез