EMILE HENRY – МАРКАТА СЪДОВЕ ЗА ГОТВЕНЕ БЕЗ АНАЛОГ В СВETA

Emile Henry (Емил Анри) е френска марка керамични съдове за готвене и съхранение, които от десетилетия са еталон за качество, неподражаема визия и технологични иновации. Произведени само от естествени материали, те са символът на здравословното готвене и неоценим помощник при създаването на кулинарни шедьоври. С тях приготвянето на храна не е просто процес, а изкуство, до което може да се докоснат и непрофесионалистите.

Всичко започва в Марсини - Франция през 1848 г., когато младият грънчар Жак Анри открива своята страст и свързва Земята и Огъня в изкуството на керамиката. Обикаляйки всички кътчета на Франция, той черпи знания и опит от най-добрите майстори-грънчари и през 1850 г. на света се появява най-добрата и красива керамика предлагана някога в Бургундия. Съдовете на Жак са изработени от специална глина, а специфичната термична обработка и покритието им, ги правят уникални. През годините продуктите му стават част от ежедневието на най-заможните френски фамилии.

Семейство Анри и днес продължава добрите производствени традиции, като използва познанията и интересите си в инженерството, за да доразвива продуктите си без да неглижира и най-незначителните детайли - добавя дръжки, понижава теглото, променя размерите и формата, така че продуктите да станат още по-удобни и практични. Нещо повече - наследниците на Жак Анри обръщат внимание и на цветоветe. Emile Henry е първата компания, която пуска в производство цветни съдове за готвене, използвайки 100% естествени багрила от природата – така, че ползвателите да бъдат уверени, че готвят храната за своите любими хора в напълно екологични и чисти съдове.

В България открихме съдовете Emile Henry в очарователния и изискан онлайн магазин Welhome.bg – място, където кулинарният ни дух се почувства като дете в сладкарски магазин.

От Welhome.bg ни предоставиха още информация за цветовете – това пиршество на добрия вкус за всички, които желаят да притежават Emile Henry в своята кухня.

Ето и какво казват самите Emile Henry за цветовете на своите изящни съдове:

  • СИВ (вдъхновен от кремъка) – създава усещане за елегантност;
  • ОРАНЖЕВО-ЧЕРВЕН (тухлено червен) - напомнящо за първите пещи от 19-ти век;
  • ДЪБ - носи сила и характер, но същевременно и елегантност, и жизненост;
  • ЕКРЮ - вдъхновено от брашното, идващо от природата и създаващо усещане за чистота и безграничност;
  • БУРГУНДИЯ – почит към бургундския произход, един по-луксозен щрих към кухнята;
  • ТЪМНОСИВ - олово, напомнящо за дървени въглища, вдъхновява и гарантира майсторство;
  • СИН ПЛАМЪК - със златисти акценти, отразява времето, готвенето на огън и ценността на опита през годините.

Ето и нашите четири любими съда за готвене от кулинарната религия на Emile Henry:

Керамични форми за тарт

Това е един от най-емблематичните съдове на марката. Тартове, солени или сладки пайове – керамичната форма е незаменим помощник за приготвяне на всички тези изкушения. Задържа топлината на печивото по-дълго от обикновените съдове и има висока устойчивост на надраскване.

Керамична форма за печене на питки

Формата за печене на питки и един иновативен съд и същевременно пазител на традициите. Създаден е с цел да насърчи домашното печене на хляб, развиващо се още от древни времена и вечен пазител на традициите. С него всеки един домашен кулинар може да приготви топъл пресен хляб без затруднения и специални фурни. А какво е по-уютно от аромата на прясно изпечена питка?

Керамична форма за печене на пиле

Печенето на пиле никога не е било по-лесно и то без замърсяване на фурната. Това се постига благодарение на керамичната форма за печене на пиле, която предлага равномерно разпределение на топлината. За любителите на хрупкавата коричка един съвет - 5 минути преди края на времето за готвенето, капакът на съда се маха и така пилето ще придобие златист загар.

Тажин

Тажинът е керамичен съд във форма на пламък, чието производство Emile Henry започва през 2005 г. От тогава се превръща в централен елемент на съвременните керамични съдове и една от причините е, че може да се използва освен във фурна, а и директно върху газови, електрически, керамични и халогенни котлони (в зависимост от вида керамика, от който е изработен). Тажинът служи за приготвяне на храна на пара и при него важи правилото да се готви на бавен огън. Колкото повече време ястието къкри на ниска температура, толкова по-добър ще е резултатът. Чрез специалната форма се създава конденз и изпарената течност от продуктите се връща обратно в съда. Така ястието става крехко, сочно и с наситен аромат и вкус.

В секция КЕРАМИЧНИ СЪДОВЕ на онлайн магазин Welhome.bg има филтри, с чиято помощ човек лесно може да се ориентира кой вид керамика за какъв топлинен източник е подходящ – ако например търсите тажин, който да можете да използвате и на индукционен котлон, чрез филтър ТОПЛИНЕН ИЗТОЧНИК можете да отсеете само съдовете подходящи за индукция. Има и филтри за ФОРМА, ЦВЯТ, АКСЕСОАРИ И ЕКСТРИ, МАТЕРИАЛ (вид керамика) и т.н.

Ние бяхме напълно запленени от съдовете за готвене на Емил Анри – безспорно велика марка в света на готварството! Насладете им се и вие, изберете своя цвят и започнете кулинарното си приключение от ТУК!

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез