Практични съвети за по-лесен живот

Често вярваме, че животът е това, което ни се случва, докато си правим планове за бъдещето и рядко имаме пълен контрол над събитията, които са част от дните ни.

Тази теория обаче е колкото вярна, толкова и грешна. Може би не всичко е резултат от нашия контрол и добри намерения, но все пак с каквото можем да направим живота си по-лесен, не бива да се пропуска. В крайна сметка, не можем да обвиняваме съдбата, ако ястието във фурната е изгоряло, докато ние сме били във фейсбук. Оправданието „така е трябвало да стане“ не е релевантно в ситуации като тази.

В този материал ви даваме 5 практични съвета, с които няма коренно да промените живота си, но със сигурност, благодарение на добре взети решения, ще стане значително по-лесен:

1. ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА КУХНЕНСКИТЕ НИ ШКАФОВЕ

Няма по-приятна кухня от чистата и добре подредена. Проблемът с подреждането обаче идва от факта, че много от нас са научени да пазят стари съдове и кухненски пособия, защото „някой ден могат и да ни потрябват“. Точно така задръстваме шкафовете и чекмеджетата у дома с какви ли не ненужни вещи и накрая живеем в пространство, в което няма място за нищо ново и наистина необходимо. Разумното решение е да отделим време, за да извадим всички предмети от кухненските шкафове и да селектираме съдовете, които сме използвали в последната година, от тези предмети, които изобщо не са влезли в употреба. Продажбата на старите неща, които не използваме, може да се окаже ценна, защото ще ни даде възможност със спечелените пари да си купим онова, от което наистина имаме нужда. Подаряването на ненужното на близки и приятели също е практично решение, но съхранението на тези предмети на тавана или в мазето на практика не работи, защото не води до решение на проблема, а само до временното му преместване от точка А до точка Б. Отървете се от ненужното, за да освободите пространството за новото и необходимото.

2. ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА СЕМЕЙНОТО МЕНЮ

Един от най-често задаваните въпроси във всяко семейство, това е „Какво да сготвя днес?“. За да не тормозите съзнанието си, а и близките си с този въпрос, направете си регистрация в нашия сайт – безплатна е, а ще ви даде възможност да запазвате често сготвените рецепти в секция „Любими“ и така винаги ще имате достъп до добри и вече изпробвани кулинарни идеи, които семейството ви харесва. Колкото по-малко се колебаете какво да сготвите, толкова повече лекота ще има в създаването на семейното меню.

3. ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА ДОМАШНИЯ ПАЗАР

Неприятно е да установим, че ни липсва някой важен продукт, когато кулинарният процес е вече в разгара си, затова е практично и важно да съставим списък със седмичните продукти, които семейството ни консумира. Списък за седмичните и списък за месечните продукти е удобен вариант, защото създава навик у нас да планираме правилно както бюджета си, така и разкарването до магазина. Не малко е и удобството на така модерните онлайн магазини за хранителни продукти, които ни дават възможност да изберем всичко нужно онлайн, вместо да чакаме на опашка пред магазина, а спестяването на носенето на торбите е облекчение, което със сигурност прави живота по-лесен.

4. ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА СЪДОВЕТЕ У ДОМА

Малко са домакините, които биха споделили, че мият съдове с удоволствие. И не че процесът е неприятен, а рутината от ежедневието в комбинация с трудността на измиване на залепналите мазнини и остатъци от храна по съдовете превръща това задължение в досадно. Освен в един случай – когато изборът на подходящ препарат е разумен. Под разумен разбираме избор на препарат, който наистина измива мазнините с лекота и не се налага да търкаме, да накисваме, да заливаме с вряла вода или да губим дълго време в измиване. Fairy Lemon например има нова съставка за по-лесно премахване на мазнини, благодарение на която измиването на съдове става наистина лесно. Така досадната рутина се превръща в приятно занимание. Заслужава си, ако не да въведете този продукт в списъка с месечни покупки, то поне да опитате еднократно разликата със стандартните измиващи средства за съдове, за да знаете от опит, а не от думи, че и в това направление можете да направите живота си по-лесен. А никой не бяга от по-лесното, когато то е на добра цена.

5. ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА ИЗГЛАДЕНИТЕ ДРЕХИ

Удобно е дрехите в гардероба да са винаги готови за обличане, а не непосредствено преди излизане да се налага да гладим. Но гладенето само по себе си е времеемко, а не всеки от нас има опция за изсушаване в пералнята, която намалява необходимостта от гладене. Ето защо практичните решения за по-лесно гладене са ценни – докато дрехите са още мокри от пералнята, изтупайте ги, за да изгладите основните гънки, и ги поставете на закачалка, докато се изсушат. Това ще направи гладенето значително по-лесно. Друго добро решение е да съхранявате временно дрехите на закачалка, окачена от външната страна на душ кабината, защото парата ще намали необходимостта от гладене.

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез