Христина Савова - Вече съм нов човек! Готова съм и за други постижения!

Гордо заявява 16-годишната Христина Савова от София, която за няколко месеца под ръководството на доц. д-р Байкова отслабна с 26 кг.

Дете на родители с повечко килограми, Хриси разбрала, че генът си е казал своята дума. Но... дори и той може да се надхитри с достатъчно воля за успех.

Подтик към активна работа за редукция на теглото й дала продавачка на дрехи. Тя я уверила, че никой не произвежда облекло за дебелани. Тогава Хриси била в шести клас и в нея назряло желанието да се промени.

И опитите започнали. Първо бягане в парка в компанията на баща й, който също искал да отслабне. И... той успял. Но Хриси - не. Макар да се обличала повече, за да се поти обилно, това не дало резултат. Но тя не се отказала, а добавила и плуването. Почувствала се добре, но образът й не се променил. Тогава последната й надежда останала в диетите. Уви – те също не помогнали.

И така до една вечер, когато майка й се прибрала и й дала телефонния номер на известната диетоложка доц. д-р Донка Байкова. Хриси веднага си уговорила час за консултация. „Пред кабинета на доцентката срещнах едно много слабичко момиче. Попитах го за какво чака, след като е толкова фино. А то ми отвърна, че е слабо сега, но преди е било с 40 кг по-тежко” – разказва Хриси.

С Донка Байкова започнала истинската работа по отслабването. Хриси взела присърце всичките й съвети. Съставеният й режим се оказал лесен. Вместо да се мори с глад, Хриси трябвало да яде почесто отпреди. „Изключихме някои храни, като хляба, сладкото, картофите. Мама престана да пържи и намали олиото и солта – споделя момичето. - За гроздето и бананите забравих.” И.. отслабването влязло в ход!

На всеки две седмици диетата й се сменяла. Хриси продължила напред и се убедила, че найвкусното ястие е печеното месо на скара със зеленчукова салата. Тя с удоволствие наблюдавала как тялото й придобива приятна форма. Ужасно широките дънки, с които отишла на първата си консултация, вече са готови за музеен експонат. Сега момичето без затруднение облича роклите си от първи клас. И нищо чудно – да намалиш теглото си от 96 кг до 70 не е шега!

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез