Предстои първи по рода си кулинарен фест във Велинград!

Този четвъртък главни готвачи и кулинарни специалисти от цялата страна се събират за кулинарен фест във Велинград!

Инициативата ще се проведе за първи път в курорта по идея на новосформирания Chef's CLUB Velingrad. В новата професионална организация членуват готвачи от Велинград и региона. Председателят на организацията Кирил Спасов сподели за Chef's CLUB Velingrad:

"Организацията ни работи в две основни направления. Първото е запазване и популяризиране на традиционната българска кухня и в частност тази, характерна за чепинския край и Родопите. Второто направление е използване и презентиране на най-новите и съвременни технки в кулинарията, приготвяне и предлагане на гурме ястия и десерти. Велинград като туристически център все още не предлага чак толкова изискана и качествена кухня. Една от основните дейности на ресторантите, особено тези, работещи към хотелските комплекси, е изхранването на гостите, но това вече не е достатъчно. Сред туристите, а и сред жителите на Велинград, има много хора, които искат повече от храна – искат усещане, искат изживяване, изисканост... С помощта на нашата организация се стремим да повишим нивото на предлаганата кухня и да ставаме все по-добри в туристическите услуги в посока гурме изживяване."

Той гарантира, че кулинарният фест е само първата стъпка за повишаване на кулинарната култура. Тъй като датата на събитието е 9 юни - Денят на хляба, във феста ще се включи и българската гилдия на пекарите.

"В самия център на Велинград ще се готви, ще се меси и ще се пече хляб. Ще присъстват майстори хлебари и пекари и ще е много вкусно!" - допълни председателят на гилдията Георги Лефтеров – Майстора.

Сред участниците във феста ще бъде Божидар Димитров - един най-добрите майстори на карвинга у нас, и ще направи карвинг изложба, за да покаже различни техники за резбоване на плодове и зеленчуци.

Водещ на събитието ще бъде създателят на един от най-четените кулинарни сайтове у нас - 1001 Рецепти. Сандра Алексиева ще е част от феста и от 12:00 до 18:00 часа ще води присъстващите до най-апетитните щандове на събитието, ще разкаже с какво е специфичен всеки един участник и ще направи незабравим този първи по рода си кулинарен фест Велинград! Не го пропускайте!

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез