Пазарувай умно или как косвено сбъднах детската си мечта

Отдавна си мечтая, когато поостарея, да спра да готвя и да се отдам на създаване на дизайни за опаковки на хранителни продукти. Често срещам прекрасни неща за хапване в магазина, но опаковани или непрактично или почти отказващо от продажба.

Щастлива съм, че една от детските ми мечти – да създавам умни и работещи опаковки за хранителни продукти, е косвено сбъдната, защото новата опаковка на Верея, изработена от Тетра Пак е създадена точно така, както аз бих я създала, ако се занимавах с това и бях наистина добра в работата си!

В миналото се изнервях много от това, че винаги след като прясното мляко свърши, в кутията оставаше около супена лъжица мляко, която се изхвърля, защото не може да се сипе от бутилката. Занимавам се с кулинария професионално и заради работата ми, а и защото бабите ми ме възпитаха така навремето, изпитвам чувство на вина, когато хвърлям храна. Ето защо практичната домакиня в мен се обаждаше и грижливо изрязваше ръбчето на кутията от прясно мляко и досипваше в чашата с кафе последната супена лъжица.

Край на кухненската ножица в моя живот! Новата опаковка на прясното мляко Верея е със скосен горен край, което дава три привилегии:

  • Заради скосената опаковка последната супена лъжица прясно мляко е спасена!
  • Заради по-широката капачка прясното мляко се излива в чашата без да пръска и цапа всичко наоколо.
  • И нещо не по-малко важно – заради непрозрачната опаковка млякото се предпазва от директна слънчева светлина и така запазва хранителните си свойства.

Ето такива опаковки уважавам – направени умно и практично. Опаковки, които са създадени през призмата на крайния потребител, които са създадени с грижа за него. И с грижа за природата, защото освен горепосочените три привилегии, опаковката на Верея е подходяща за рециклиране!

Благодаря ви, Верея и Тетра Пак. Че мислите за крайния потребител, че мислите и за бъдещето. Че не цапате черните ми дрехи с петна от прясно мляко. Че сбъднахте косвено детската ми мечта.

Когато остарея, ще работя за вас :) И ще опаковаме всичко вкусно заедно!

Автор: Сандра Алексиева

Коментари за статията:

Автор Мнение

Lena Magdalena

2016-09-24 14:19:33

Antonia Valcheva

2016-12-09 13:53:50

 Наистина е хитра опаковка.Сега е ред да измислят някакъв винтил,за да не "бълбука" млякото в чашата.Аз правя дупчица до отвора на капачката, но ще е чудесно,ако си има производствен трик за това.

Публикувайте коментар за статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез