Как да си направим френски макарони?

Един от десертите, за които съм получила най-много въпроси от читатели КАК ТОЧНО СЕ ПРАВЯТ, това са популярните цветни френски макарони. След множество опити да направя класически френски макарон, най-накрая открих отговора на въпроса и за щастие на всички ни той е много лесен - отивате в Chez Fefe (чете се Ше Фефе!) и си взимате автентични макарони. Собственичката на това апетитно местенце е получилa знанията и уменията за създаването на този десерт в един от най-престижните кулинарни институти в Париж.

КАК

Не ме разбирайте погрешно - наистина ми се иска да ви кажа как точно да превърнете домашната си кухня в сладкарски цех за френски макарони, но това не е ябълков щрудел или виенска кифличка - това е десерт, който изисква изключителна прецизност и умения, които е по-добре да си спестите за сметка на свободно време и възможност да си купите на място или да си поръчате онлайн с доставка до дома или офиса.

КОГА

Първото ми посещение в Chez Fefe се случи преди няколко месеца. Случайно, минавайки през самия център на София, се спрях пред една витрина с макарони на Солунска 12. Любопитството ми беше голямо, но по-впечатлени бяха вкусовите ми рецептори, защото там за пръв път опитах сладки макарони със сьомга, сладки макарони с босилек, сладки макарони с каквото си пожелая... За човек като мен, който има потребност да опитва нови и нестандартни вкусове, Chez Fefe е място за удоволствия и кулинарни изживявания. В Chez Fefe не се ходи, защото ти се хапва нещо сладко, без значение какво. Ходи се на разходка за сладки приключения, за усъвършенстване на настроението и подбряване на деня. Ходи се, както се ходи на гости на най-близките ви и любими хора в живота.

КАКВО

Вече ви споделих колко нестандартни вкусове опитах в Chez Fefe. След като пробвах сьомгата, босилека и останалите нестандартни вкусове, не се сдържах и купих една кутия макарони за приятелите ми, за да им покажа най-готините вкусове на десерти, които съм пробвала досега. Направих си експеримент и не им казах, че им подавам сладък макарон с нестандартен вкус и основна съставка, която познаваме в солена форма. Направих го, за да разчупя стереотипите им и да ги накарам да опитат нещо, което по принцип по-консервативните хора в кулинарен план не биха опитали. И познайте - изядоха ми макароните за няколко секунди и в ръцете ми остана празната картонена кутийка.

Днес често посещавам Chez Fefe с приятели или сама. Опитала съм почти всичките им вкусове, които са Jérôme тъмен шоколад и сушени сливи, Maxime - узо и свеж лайм, Justine - нежен йогурт и банан, FeFe - пресен босилек и лайм, Chloé - ърл грей, бял шоколад, лешник, Phellipe - ирански шам-фъстък и Белгийски бял шоколад, Rosette - розов цвят , йогурт и сушени малини, Vincent - свежа мента и нежен бял шоколад, Pierre - маракуя и Белгийски млечен шоколад и какво ли още не...

ЗАЩО

Споделям ви тази статия от чувство за дълг пред аудиторията на 1001 рецепти - ролята на екипа ни, и на мен конкретно, е да давам идеи за рецепти и да разкривам най-интересните кулинарни новини, до които съм се докоснала, да развивам вкусовете на читателите и да ги обогатявам. Да давам всичките си кулинарни знания безплатно, безрезервно и с удоволствие.

Със споделеното в тази статия ви давам най-силния жокер за френски макарони!

КЪДЕ

София, Солунска 12 или на www.chezfefe.com. Въпрос на вкус е! :)

Автор: Сандра Алексиева

Снимки: Сандра Алексиева

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез