Най-добрите подправки за пиле

Пилето вероятно е най-разпространеното месо в света. Затова има изключително много начини за приготвянето и овкусяването му. Подправките, подходящи за пиле, са разнообразни, но и най-често срещаните от тях могат да придадат на ястието неповторим аромат и вкус.

Комбиниран с крехкото пилешко месо, черният пипер, колкото и обичайна и често използвана подправка да е, придава приятен и леко пикантен вкус на приготвеното ястие. Известни са и неговите качества за подпомагане на храносмилането, засилване на апетита и стимулирането на разграждането на мастните клетки от организма. Място на трапезата при приготвянето на пилешко месо намират и други неговите разновидности: червен и бял пипер.

Друга много разпространена съставка, използвана често при приготвянето и на пилешки гозби, е розмаринът. Заедно с ригана, който придава топъл аромат на ястието, и кимиона – една от подправките с най-полезни лечебни свойства в кулинарията, розмаринът е сред най-универсалните и приятни за използване билки при овкусяването на пиле. Към списъка могат да се включат още бахар, мащерка и босилек. Ключови разбира се обаче остават личните предпочитания и комбинирането на подправките, което е и магията на самото готвене.

Автор: Василка Дюлгерова

Коментирайте първи статията:

Необходимо е да се регистрирате и влезете за да пишете коментари.
Можете да влезете и чрез